Klassinen hieronta, B&R hierontaterapia, kuumakivihieronta

Klassisen eli perinteisen hieronnan eri otteilla sekä otteiden voimakkuuksilla muokataan pehmytkudoksia painaen ja/tai venyttäen kudosten anatominen sijainti huomioiden.

Verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat jolloin mm. lihaksiston ravinnon ja hapen saanti parantuvat.

Nivelten mobilisointi parantaa nivelten liikelaajuuksia. Sillä vaikutetaan nivelkapselin ligamentteihin sekä niveltä ympäröiviin lihaksiin.

Manuaaliset taidot tarkoittavat yksinkertaisia mutta tehokkaita erilaisia liikehoitoja. Manuaalitekniikoilla en hierojana hae 'nikasuttelua' mutta kudosten rentoutuessa näitäkin pinnetiloja vapautuu.


Hieronnan ja yleensäkin hoitojen jälkeen on hyvä antaa kehon levähtää vuorokausi-pari, jotta saat parhaan hyödyn hoidosta.

Hieronnan jälkeen voi kehossa ’tuntua’ käsitellyt alueet, et kuitenkaan saa tulla niin kipeäksi että joudut välttämään normaalia elämistä ja liikkumista.
Kipulääkkeitä tai esim. luonnonmukaisemmin merisuolakäärettä voi tarvittaessa käyttää hieronnan jälkeen, ei kuitenkaan ennen hierontaa.


Balancing & Relaxing hierontaterapiassa yhdistyy klassisesta hieronnasta, shiatsusta, akupainannasta sekä erilaisista liikehoidoista rauhoittava, kokonaisvaltainen hieronta.

Tämä hoitoterpia on hyvin rentouttava ja silti tehokas, huomioin liikkeiden temmolla sekä paineella lihastesi mahdollista vastusta jotta sinun ei tarvitse jännittää.

Voin suositella tätä hoitoterapiaa lämpimästi varsinkin kun tunnet että tarvitset hierontaa mutta epäröit tai pelkäät sen sattuvan liikaa.

Kuumakivet hieronnan lisäksi

Kiviterapiaa sekä lämpöhoitoja on käytetty jo yli 5000 vuotta sitten osana itämaista lääketiedettä. Kiviä on käytetty hermostollisten ongelmien (mm. issias) ja kiputilojen hoidoissa (mm. kuukautiskivut) sekä puhdistamiseen.

Kuumakivihieronnassa käytän lämpökattilassa kuumennettuja lämpöä varaavia pyöreäreunaisia kiviä sekä hierontaöljyä.
Käytän kuumakiviä klassisen hieronnan lisänä valitessasi tämän lisäpalvelun.

Miksi ja milloin kuumakivihierontaa?

Pelkästään jo lämmön vaikutuksesta veren- ja lymfakierto parantuvat. Kudosten lämmetessä jännitykset raukeavat ja kudokset saavat ravinteita sekä happea.
Kivillä tehtävän hieronnan paineen johdosta vaikutus saadaan syvemmälle kudoksiin ja veren-/lymfakierto tehostuvat. Aineenvaihdunnan vilkastuessa pääsee kehosta poistumaan kuona-aineita jotka ovat jääneet tukkoisiin, kireisiin lihaksiin.
Kuumakivihieronta sopii perusterveille rentoutusta tarvitseville henkilöille, ei kuitenkaan aivan pienille lapsille.

Hoidon jälkeen on hyvä juoda normaalia enemmän vettä, ihminen tarvitsee jo perusaineenvaihduntaankin vähintään n. 2-3ltr nesteitä vuorokaudessa.

Vältä kuumakivihieronnan jälkeen kuumia kylpyjä ja kovaa saunomista. Anna kehon tasaantua.

Kysyn hierontaan tullessasi sairauksista ja lääkityksistä voidakseni hoitaa sinua turvallisesti.